Friday, January 27, 2012

Sinine ja kollane

Enne jõule sooviti mult ergassinistes toonides kaelakeed. Lõpuks saabusid internetiavarustest tellitud sinised toonitud jaspiseripatsid, mis said lisaks kaunistuseks siniseid ja läbipaistvaid klaashelmeid.

 Juba mõnda aega ootasid india ahhaadist lehekujulised ripatsid, et neid midagi kaelariputamiseks valmiks. Esimene neist sai lisaks rohepunaseid india ahhaadist, kollaseid mõralisest ahhaadist, oranzhikaid jadeiidist helmeid ning ohtralt meekollaseid klaasist seemnehelmeid. Teised jäid oma aega ootama.

Tuesday, January 24, 2012

Soutache - päev värvide sees

Oli üks vaikne päev ja päeva lõpuks valmis värviline pross:
Keskel kasutasin rohelist kassisilma, ümberringi klaashelmeid. Värvide mäng rõõmustas mind nii väga, et ka järgnevatel päevadel sattus valminud pross mu sõrmede vahele ja tegi jälle tuju heaks:)

Friday, January 13, 2012

Kevad fimos

Et miks selline teema. Põhipõhjus on arvatavasti selles, et enamus nendest asjadest sai tehtud detsembris, mil maa oli roheline ja lilled õitsesid.
Niisiis - katsetasin fimost puulehti teha. Heaks abivahendiks leidsin metallist kõrvarõngatooriku:). Väikesed lepatriinud ronisid lehtedele kohe täitsa iseenesest. Kokku said sellised prossid:


Ja siis tulid õunapuud. Ikka prossideks:



Olen varem ka ühe liblikamustri fimorulli teinud. Iseenesest ei ole selles midagi keerulist - muudkui ehitad ja ehitad ja aeg muudkui lendab. Õnneks olid lapsed piisavalt ka teiste pereliikmete hoole all ja mina kasutasin rõõmuga vabadust fimoga mätserdada. Selline liblikamuster saigi kinni püütud:

Fimovaimustuses olen mööda internetiavarusi ringi uidanud ja nähes sinilinde, tulid ka minu näppude vahelt mõned isendid ilmavalgele. kaunistuseks on värvilised klaaskristallid, klaashelmed ja swarovski kristallid. Kasutusotstarbelt ikka prossid:)


Viimaks kõrvarõngad, kus metalltooriku sisse on fimoalusele tehtud nõelaotsa ja 1-2mm fimopallidest lilli ja mustreid. Lisasära jaoks on siia-sinna klaaskristalle pikitud.






Aga täna võtsin üle pika aja kätte tangid ja traadi. Rõõmustasin traadiväänamise üle ja järgmised asjad tulevad jälle pärlite ja traadi valdkonnast. Või siiski mitte? Sutašštehnikat tahaks ka üle mitme hea kuu teha. Eks näis... Ah jaa, veel - kui satute siia vaatama ja midagi meeldib, siis oleksin õnnelik kui seda ka kommentaaridesse kirjutaksite.